Care este simbolistica verighetelor si de ce ar trebui sa porti si tu?

Verighetele au fost considerate dintotdeauna un simbol al dragostei dintre doua persoane, reprezentand uniunea dintre cei doi pentru restul vietii lor impreuna. Oferind, in timpul casatoriei, un inel, insemna un angajament intre cei doi, indiferent de situatia financiara pe care urma sa o traiasca, de trecerea timpului etc.

In prezent, un set de verighete de aur de aur inmanat intre sotie si sot simbolizeaza, in continuare, iubirea pe care o impartasesc si dorinta de a imbatrani impreuna.

verighete de aur galben
  • Verigheta reprezenta un simbol al eternitatii

In trecut, un set de verighete era mereu compus din doua inele simple, din aur sau alt material, care erau identice. Cercul a reprezentant dintotdeauna infinitul, deoarece nu are nici inceput si nici final, fapt ce denota iubirea vesnica dintre noii casatoriti.

In plus, inelele dintr-un set erau identice pentru a evidentia legatura dintre cei doi, nu doar pentru ei insisi, cat si pentru restul lumii. Fiecare purta de-a lungul vietii un simbol comun al uniunii petrecute.

  • De ce se purta verigheta pe inelarul de la mana stanga?

Toate superstitiile, desi acum mare parte dintre ele s-au transformat in traditie, provin, sau au fost inspirate, din timpul antichitatii. In cazul verighetei, aceasta se purta pe inelarul de la mana stanga deoarece se credea ca exista o vene care il leaga in mod direct de inima.

Simbolistica iubirii eterne si ideea unui deget conectat continuu cu inima, i-a inspirat pe oamenii din Antichitate sa il considere degetul potrivit pentru acest inel.

In ziua de astazi, mare parte din noile generatii nu cunosc semnificatia verighetei sau motivul pentru care a fost purtata, de-a lungul timpului, pe degetul inelar al mainii stangi. Acestia urmeaza traditia fara a o intelege. Important este ca, in continuare, verigheta simbolizeaza devotamentul unuia fata de celalalt.