microblading paula lupu

Diferentele dintre microblading si micropigmentarea sprancenelor

Nu este greu sa ne amintim cum sprancenele au inceput sa faca diferenta dintre un look obisnuit si un look modern. Insa, multumita sprancenelor mai groase, multe adolescente au inceput sa se intereseze de diferentele dintre microblading si micropigmentarea sprancenelor. In cazul in care nu ati ales nici una dintre practicile mentionate pana in prezent, nu va panicati, industria de infrumusetare are multe optiuni pentru fiecare.

Mai jos veti gasi cateva diferente dintre microblading si micropigmentarea sprancenelor:

  1. Tehnica

Tehnica folosita in microblading, o forma semi-permanenta de machiaj, este foarte diferita in comparatie cu cea de tatuare permanenta. Microblading foloseste un stilou cu o mica lama sau o masina electrica mica pentru a crea mici liniute pe sprancene. Tatuajul permanent crease un efect de umbrire pe piele care imita firele naturale de par. Daca vrei sa sa imbunatatesti imaginea sprancenelor, micropigmentarea poate fi folosita pentru un efect de umbrire semi-permanent, pe langa tehnica de microblading.

  1. Adancime

Tehnicile semi-permanente de machiaj numite microblading si micropigmentare sunt mult mai superficiale decat tatuajul permanent. Stratul exterior al pielii este numit epiderma si este urmat de stratul mijlociu, numit derma. Tehnicile semi-permanente penetreaza pielea la o adancime cuprinsa intre 0.08 mm pana la 0.15 mm. La aceasta adancime, pigmentul este depozitat la granita dintre epiderma si derma. Machiajul permanent penetreaza pielea mult mai adanc, la o adancime de minim 1 mm.

  1. Culoarea

Culorile folosite in machiajul semipermanent sunt mult mai naturale comparativ cu cele folosite in machiajul permanent. Culorile folosite in machiar permanent, care includ ingrediente precum carbon, se oxideaza si isi schimba culoarea de-a lungul timpului. Machiajul semi-permanent, sau microblading, scapa de aceasta problema prin folosirea unor pigmenti naturali, precum oxidul de fier, care nu isi schimba culoarea de-a lungul timpului. Tatuajele semi-permanent isi vor deschide putin culoarea de-a lungul timpului, insa nimic semnificativ.