Orasele plutitoare sunt o cale de urmat in cazul unor dezastre naturale

Pe intreaga planeta exista oameni ingrijorati de schimbarile climatice si incalzirea globala. Unii dintre acestia au venit cu o solutie mai mult sau mai putin inedita si anume structuri uriase asezate pe apa.

In viitor se pare ca am putea cu totii locui in aceste orase gigantice care plutesc pe mari si oceani si fara de care nu am putea supravietui unui scenariu apocaliptic prin care incalzirea globala o ia cu adevarat razna.

O firma de arhitectura (BIG) si-a prezentat acest concept indraznet al unui astfel de oras care ar putea sa gazduiasca pana la 10000 de persoane tocmai intr-o discutie in cadrul cartierului general al Natiunilor Unite din New York.

Conceptul se numeste Oceanix City si este practic o serie de insule conectate intre ele cate sase astfel incat sa formeze un fel de comune. Aceste comune vor fi la randul lor legate unele de celelalte pentru a forma o structura si mai mare si tot asa pana ar forma un intreg arhipelag in care sa locuiasca mii sau zeci de mii de oameni.

Numele orasului vine de la compania Oceanix care se ocupa cu descoperirea de noi metode prin care se poate construi pe apa. Se pare ca Oceanix i-a contractat pe cei de la BIG sa vina cu o idee de design plauzibila pentru a fi prezentata ulterior ONU.

Aceste structuri modulare ar putea fi o reala solutie si ar putea ajuta omenirea in cazul unor conditii extreme de mediu si in eventualitatea in care nivelul marilor si oceanelor ar creste pana intr-acolo unde toata scena ar deveni aproape biblica, amintindu-ne de un nou potop. Aceste scenarii sunt luate in calcul de multi oameni de stiinta de pe intreaga planeta si se investesc resurse considerabile in cautarea de noi solutii in caz de fel si fel de dezastre, imbucurator fiind faptul ca atat guvernele unor tari cat si mediul privat isi manifesta intentia de a rezolva posibile cataclisme.

Dorim sa amintim ca aceste concepte nu sunt chestiuni descoperite recent si poate omul caruia i se datoareaza cea mai mare apreciere in cautarea solutiilor acestora alternative si care a studiat noi si noi metode prin care oamenii ar pute trai si desfasura activitatea este Jacques Fresco, creatorul Proiectului Venus. Acesta reprezentat una dintre cele mai inovatoare minti in ceea ce priveste structurile de reorganizare sociala, orasele inedite, plutitoare sau nu, plus multe cai prin care energia sa fie “culeasa” in mod natural cu ajutorul pamantului sau soarelui.